"הרוטב המתוק השתלב נפלא עם המליחות של גבינת העזים והמרקם של התאנה נשמר קרוב לצורתה המקורית ולא נפגע כתוצאה מתהליך הבישול הקצר שעברה..." מי טל שבתאי חוזרת אחורה בזמן אל טעמים נשכחים במונטיפיורי שבירושלים
"ניוקי שקדי עגל עם כבד אווז וחזה אווז מעושן, שהוגשו על ציר בשר עשיר במחבת אישית לכל סועד - הגשה יפהפייה בטעם גן עדן..." מי טל שבתאי מתארחת לארוחת טעימות (בלי סוף) במסעדת החצר שבמתחם הרכבת בירושלים
"המטבח של מודרן מוגדר כירושלמי-מודרני. התפריט מתכתב עם מטבחים שונים שבנו את התרבות הגסטרונומית הירושלמית, וכך ניתן למצוא בו השפעות מהמטבח הספרדי, האשכנזי, הערבי והמרוקאי...." מי טל שבתאי על מודרן בירושלים
מי טל שבתאי מגיעה למסעדת לה בוקה שבירושלים, לארוחה אצל השף גיא קמחי. נמצאו מנות צבעוניות בעיצוב של אי קאריבי, תשוקה רבה לבשר משובח והתאמתו לחיך המקומי, והכי חשוב – פירה שמוכן עם שמן זית. כשרה וטוב לה